Problem with Mio10 and Nord C2D

Need help with iMIDIPatchbay? Ask here!
Post Reply
ForrestMoon
Posts: 5
Joined: Sat Sep 07, 2019 3:43 pm

Problem with Mio10 and Nord C2D

Post by ForrestMoon » Sat Sep 07, 2019 3:56 pm

Johannes,

I've heard really good things about you, so I'm hoping that you can help me solve this problem. in the interests of being thorough so that you can see exactly what's happening, please take a look at the behaviour shown. If you need any more info, please let me know.

https://youtu.be/fZ1F1LFD1pQ

Thanks.

ForrestMoon
Posts: 5
Joined: Sat Sep 07, 2019 3:43 pm

Re: Problem with Mio10 and Nord C2D

Post by ForrestMoon » Sat Sep 07, 2019 4:00 pm

Oh, and if this helps this is the setup:

Midi patchbay: Mio10
Kronos: USB HST1 Ch 1
Nord: DIN 8 (for now) Swell: Ch 2, Great CH 3, Pedals Ch 4 (not connected)

I'll be driving at least 8 synths so, it's pretty important that I get this working.

ForrestMoon
Posts: 5
Joined: Sat Sep 07, 2019 3:43 pm

Re: Problem with Mio10 and Nord C2D

Post by ForrestMoon » Tue Sep 10, 2019 12:53 pm

Still no response to this issue? Then I'll be getting a refund from iTunes and going with Camelot.

User avatar
Johannes
Site Admin
Posts: 125
Joined: Mon Mar 25, 2019 3:06 pm

Re: Problem with Mio10 and Nord C2D

Post by Johannes » Thu Sep 19, 2019 8:58 am

Sorry for the late reply. I just looks to me like the Nord is not receiving MIDI notes. Did you set the incoming channel to the same as the outgoing channel, and is that channel the same as in iMIDIPatchbay? You will have to use separate masters for each of the Nord's manuals.

Best,
Johannes

ForrestMoon
Posts: 5
Joined: Sat Sep 07, 2019 3:43 pm

Re: Problem with Mio10 and Nord C2D

Post by ForrestMoon » Wed Sep 25, 2019 4:24 am

Midi channels are set correctly, and even placing all control surfaces (both manuals and pedals) to my master channel (1) doesn't help. I'm sorry that you can't see it in the video, but the reason that the lights are flashing on the C2D is that it's actually changing patches. I don't know if that will help you troubleshoot or not.

User avatar
Johannes
Site Admin
Posts: 125
Joined: Mon Mar 25, 2019 3:06 pm

Re: Problem with Mio10 and Nord C2D

Post by Johannes » Sat Oct 12, 2019 8:16 pm

I have to say I have no idea what the problem is. One thing I would try is to use an extern section to play the organ with your upper keyboard. Does that work? And: Please tap and hold the "ON" button of the organ's master section and play a note on the organ. This will make sure that the organ's keyboard is assigned (the colors of the range indicators might change).

Best,
Johannes

Post Reply